Bezlepkove recepty - kolače
Kokosové pusinky
Ingrediencie

Postup prípravy
Z bielok vyšľaháme tuhý sneh. Za stáleho šľahania postupne prisypávame práškový cukor. Nakoniec prisypeme kokos za stáleho miešania rukou.
Z výslednej hmoty vytvarujeme pusinky a uložíme na plech na pečiaci papier. Pečieme 10 minút pri 150 °C. A je to hotovo.
Bezlepkove jahodove rezy
Korpus (na menší plech): 3 vejce, 4 PL fruktózy, 1 ČL prášku do pečiva, 2 čokoládové pudinky. Bílky ušlehat s polovinou fruktózy, žloutky s druhou polovinou šlehat 4 minuty do pěny, poté zlehka vmíchat na střídačku bílky a pudinky s práškem do pečiva. Péct cca 12 minut na 180 stupňů na pečicím papíru.
Po upečení a vychladnutí sloupnout z papíru, poklást bohatě proslazenými jahodami (já dala cca 400 g jahod z mrazáku - nechala jsem povolit a slila šťávu).
Krém: 1 Rama cremefine ušlehaná s 1 PL fruktózy, po ušlehání přidat 1 zakysanou smetanu. Zhruba polovinu hmoty navrstvit do jahody, do zbylé hmoty přidat cca 50 g jahodového ztužovače (já měla od firmy Zeelandia) rozmíchaného ve 120 ml slité šťávy z jahod (lze nahradit cca 150 g rozmixovaných lehce oslazených jahod) a přidat 3 plátky želatiny připravené podle návodu. Nalít na bílou vrstvu a nechat v chladu řádně ztuhnout.
Jablkové rezy s pudingovým piškotou
Korpus: 4 vajcia, 3 PL fruktózy (alebo 4 PL cukru), 2 vanilkové pudingové prášky dr. Oetker, 1 PL preosiateho kakaa, 1 vrchovatá ČLÁNKU prášku do pečiva dr. Oetker. Ušľahať bielky s polovicou cukru, druhú polovicu šľahať so žĺtkami 4 minúty do peny, potom zľahka vmiešať na striedačku pudingové prášky zmiešané s kakaom a práškom do pečiva a ušľahanej bielky. Piecť na pečenie papiera na 180 stupňov cca 12-15 minút. Vychladnutý korpus zlúpnuť z papiera, vrátiť na plech, potrieť marhuľovým džemom.
Krém: 250 ml šľahačky (ja dala rastlinnú, lepšie drží tvar), 400 g kyslej smotany, cukor alebo fruktózu podľa chuti (cca 3-4 PL). Ušľahať šľahačku s cukrom, potom všlehat kyslú smotanu. Natrieť na piškótu.
Ovocná želatína: 1,5 kg olúpaných jabĺk nakrájaných na kocky, šťava z 2 citrónov, asi 6 PL cukru alebo 4-5 fruktózy (záleží na kyslosti jabĺk). Jablká podliať trochou vody a dať dusiť s cukrom a citrónom. Po chvíli precediť, väčšinu jabĺk dať vychladiť (vychladené rozprestrieť na smotanovú hmotu), cca 1 / 3 vrátiť do zliate šťavy a rozmixovať. Doliať do 1 litra vodou, priviesť k varu a zavariť 2 vanilkové pudingy dr. Oetker rozmiešanej v 200 ml vody. Nechať čiastočne vychladnúť a ešte vlažné navrstviť na jablká.
Rajská omáčka s hovädzím mäsom
Chudé plátky hovädzieho mäsa v sladkokyslej pikantnej paradajkovej omáčke. Ako príloha sa hodí ryža, knedľa alebo cestoviny (bezlepkové).